Βασικές, στρατηγικές επιλογές και στόχοι

Η Geovalues (2000-2022), απο την ίδρυση της, έθεσε ως στρατηγική επιλογή, την καθετοποιημένη / ολιστική ανάπτυξη σε τρείς (3) βασικούς άξονες:

 1. Την δημιουργία δικών της γεωχωρικών δεδομένων για κάθε σημείο όλης της χώρας και συνεπώς την ιδιοκτησία των πνευματικών δικαιωμάτων, εμπορικής χρήσης και εκμετάλλευσης κλπ, σε κρίσιμους κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς τομείς της χώρας,
 2. Την σχεδίαση και ανάπτυξη, σύγχρονων, φιλικών και καινοτόμων (web/mobile) εργαλείων, καθώς και πλατφόρμα /λογισμικό εφαρμογών G.I.S (Geographic information Systems), για την παροχή υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, για όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις,
 3. Αξιοποιώντας και εμπιστευόμενη το μεράκι, την ευφυΐα και ικανότητα των νέων Ελλήνων επιστημόνων…

Και οι τρείς (3) στόχοι, ήδη απο το 2007-2008, στον μέγιστο δυνατό βαθμό έχουν επιτευχθεί. Η χρεωκοπία της χώρας και η 10ετής οικονομική κρίση, ανέκοψαν την μέχρι τότε δυναμική πορεία ανάπτυξης, όπως εξάλλου σε εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Αρκετές δεν τα κατάφεραν, πολλές «λύγισαν…» και κάποιες, μέσα απο μυριάδες προβλήματα ανέκαμψαν!

Ιστορική διαδρομή

Ιδρύθηκε από τον Οικονομολόγο / Μελετητή κ. Καπακλή Δημήτρη, ο οποίος μετά από μια επιτυχή 12/ετη πορεία (1984-1995) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, από διευθυντικές θέσεις, καθώς και την πολυετή εμπειρία του ως μελετητής οικονομοτεχνικών κλπ επιχειρησιακών μελετών στον ιδιωτικό τομέα και την αυτοδιοίκηση.

Το 2000, έθεσε ως στόχο την μετουσίωση της συσσωρευμένης εμπειρίας και γνώσεων, για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη σύγχρονων, καινοτόμων προϊόντων & υπηρεσιών, υψηλής προστιθέμενης αξίας και οικονομικά σε προσιτές τιμές, για τους επαγγελματίες τις επιχειρήσεις, το δημόσιο και την αυτοδιοίκηση.

2000-2022: Μια πορεία με έντονες διακυμάνσεις

 • 2002: Υπό την αιγίδα του τ. Υπουργού Εσωτερικών, Υπερνομάρχη Αττικής και προέδρου της ένωσης Νομαρχών Ελλάδος – του αείμνηστου Θεόδωρου Κατριβάνου – στο Ξενοδοχείο «Caravel» έγινε η επίσημη παρουσίαση της πρώτης ολοκληρωμένης χωροταξικής – πολεοδομικής βάσης της χώρας, με τον διακριτικό τίτλο «ΣΥΝ-ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ».
 • 2004-2007: Η Geovalues -εκτός απο την δημιουργία χωρικών δεδομένων- οργάνωσε πενταμελες τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, με νέους Έλληνες επιστήμονες και δημιούργησε την πρώτη Ελληνική πλατφόρμα G.I.S, πάνω στην οποία σχεδίασε και ανάπτυξε πληθώρα εφαρμογών.
 • 2007: Παρουσίασε στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, τις μοναδικές για την εποχή εφαρμογές: Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε τις desktop εφαρμογές: e-poleodomia TM , GeoRealEstateTMGeo-PolisTMGeo-BiopaTMGeo-ApeTMGeo-YpodomesTMGeo-EisforesTM.

Η ανταπόκριση ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή, από εταιρείες και επαγγελματίες: Μηχανικούς, Εκτιμητές, Μεσίτες κλπ, που καθημερινώς αναζητούν επαγγελματική πληροφόρηση καθώς και από φορείς του δημοσίου και την αυτοδιοίκηση.

 • 2008: Η Geovalues, ως η μοναδική εταιρία στην χώρα, που διέθετε ήδη ψηφιακά σχεδόν το σύνολο των χωροταξικών και πολεοδομικών δεδομένων της Ελλάδος, αποδέχθηκε την πρόταση υπεργολαβίας των εταιριών Intracom A.E, Info Quest & PC – Systems, για την διαγωνιστική διεκδίκηση του έργου Ηλεκτρονική Πολεοδομία ΙΙΙ.
 • Με αποσφραγισμένες, βαθμολογημένες τεχνικές και οικονομικές προσφορές, παρόλα αυτά το έργο ακυρώθηκε.. και εν τέλει το 2010, ένα σεβαστό ποσό ~ 12 εκατομ. ευρώ επέστρεψε στα ταμεία της Ε.Ε …
 • 2009 – 2010: Η χώρα είχε εισέλθει στην φάση της χρεοκοπίας…
 • 2010 – 2018: Στα «πέτρινα χρόνια» της οικονομικής κρίσης, χιλιάδες επιχειρήσεις χρεωκόπησαν – πολλές από αυτές εύρωστες – άλλες λύγισαν αλλά άντεξαν και επανήλθαν «σοφότερες»
 • 2019: Η Geovalues παρουσιάζει στην αγορά, νέες καινοτόμες υπηρεσίες, με ψηφιακά δεδομένα, μεγαλύτερης πληρότητας, ποιοτικά αναβαθμισμένα και σύγχρονες Web/Mobile εφαρμογές. Τον Ιούλιο του 2019 ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας e-poleodomia.com.
 • 2020: Από τον 12ο / 2020 ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας RealEstate.
 • 2021: Από τον 3ο / 2021 η πλατφόρμα RealEstate API, ήρθε να καλύψει τις Β2Β ανάγκες μεγάλων επιχειρήσεων (Μελετητικών – Εκτιμητικών – Τραπεζικών – Funds κλπ.)

Προσεχώς…

2022: Η Geovalues, θα παρουσιάσει νέες υπηρεσίες με διεθνώς καινοτόμα χαρακτηριστικά, υπηρεσίες που θα αλλάξουν δραστικά την ψηφιακή εικόνα της χώρας και τα δεδομένα σε πολλούς τομείς…